U Federalnom ministarstvu kulture i sporta, održan je sastanak stručne savjetnice za ustanove i udruženja u oblasti kulture u Ministarstvu, Sanje Arnautović i predsjednika Udruženja muzičkih i baletnih pedagoga u Federaciji Bosne i Hercegovine, Mustafe Mujbegovića. U ime ministrice Sanje Vlaisavljević i Ministarstva, gospodinu Mujbegoviću upućena je dobrodošlica, nakon čega je predstavljen rad Udruženja u ovoj godini.
Poseban akcent stavljen je na aktivnosti koje su održane u Sarajevu od 4. do 7. januara 2024. godine u okviru 26. Seminara muzičkih/glazbenih i baletnih pedagoga na kojem su predavači bili eminentni profesori iz Austrije, Njemačke, Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, uz učešće 110 učenika i studenata muzike i baletne umjetnosti, te više od stotinu profesora.
Najavljene su i aktivnosti za predstojeći period od kojih je istaknuto održavanje 26. Federalnog takmičenja učenika i studenata muzike na kojem se u periodu od 15. do 19. aprila 2024. godine, očekuje učešće 800 učenika i studenata muzike iz cijele Federacije BiH.